Kreta Bezienswaardigheden

Op Kreta zijn vele bezienswaardigheden die zeker de moeite zijn om te bezoeken. Als je op vakantie in Kreta bent is het zonde om niet iets van de cultuur en geschiedenis van het eiland te beleven. Op deze pagina kun je alvast kennis opdoen en bepalen welke bezienswaardigheden op Kreta passen bij jouw vakantie.

Chania

Op 15 kilometer afstand van Chania in de richting van het Oosten vind je de overblijfselen van de stad Aptara. Deze stad was zeer belangrijk in de 3e eeuw voor Christus en had veel macht. De stad lag boven de Souda-baai en heeft een indrukwekkend uitzicht op de witte bergen. Er zijn nog prachtige muren, warmwaterbronnen, reservoirs en brede stadsmuren te bezichtigen. Als je een bezoek brengt aan Aptara is het zeker een aanrader om meteen de witte bergen van dichtbij te gaan bekijken. De witte bergen worden Lefka Ori genoemd. Wat u zeker moet bezoeken tijdens uw verblijf op Kreta is de Samaria kloof. Deze kloof is 17.5 kilometer lang. Er zijn veel diersoorten te bewonderen. Als je besluit om de tocht door de Samariakloof aan te gaan neem dan wel goede wandelschoenen mee. De tocht duurt gemiddeld 5 á 8 uur. Onderweg vind je geen drink- of eetgelegenheden dus het is aan te raden om zelf wat mee te brengen.

Als je toch in Chania wilt blijven zie je in de haven al de mooie Venetiaanse vuurtoren die nog steeds dienstdoet. Er is ook een Turkse moskee te vinden en een scheepsvaartmuseum. In het centrum ligt het archeologische museum van Chania.

Heraklion

De bezienswaardigheden op Kreta zullen je versteld doen staan van de Griekse cultuur en geschiedenis. In de omgeving van Heraklion vind je een paleis genaamd Knossos. Op deze pagina van Kreta bezienswaardigheden mag zeker het archeologische museum van Heraklion niet ontbreken. Dit museum is het belangrijkste van heel Griekenland. Wat ook zeker een bezoek waard is het stadje Matala. Dit ligt alleen wel op 65 kilometer van Heraklion af maar zal je zeker verbazen. Dit plaatsje is beroemd vanwege haar krijtrotsen die door de natuur talloze gaten (ook wel grafkamers genoemd) hebben gevormd. In het plaatsje zelf ligt een prachtige baai waar je kunt genieten van de zonsondergang.

Rythymnon

In Rythymnon zijn ook enkele bezienswaardigheden zeker de moeite waard. Het archeologische museum toont interessante vondsten door de tijd heen en geeft een goed beeld van het Rythymnon in het verleden. Fortezza is ook een aanrader. Dit oude plaatsje heeft nog vestigingsmuren uit de 16e eeuw met overblijfselen van huizen en moskeeën. U kunt ook meteen een bezoek brengen aan een voorstelling in het theater tijdens het hoogseizoen.

Chersonnissos

De plaats Chersonnissos mag ook zeker niet uit de pagina van bezienswaardigheden Kreta ontbreken. Ten eerste is het zeker de moeite waard om Star Beach te bezoeken. Vooral voor de jeugd is het the place to be. Er zijn vele glijbanen, watersport activiteiten, bungeejumpen, schuim party’s en eet/drink gelegenheden. Als u liever nog meer glijbanen ziet dan is een bezoek aan Acquaplus waterpark een goed idee. Dit park biedt vele verschillende glijbanen en zwembaden en wordt door bezoekers altijd hooggewaardeerd. In Chersonnissos vind je ook vele clubs, bars en discotheken waar je kunt dansen of een drankje drinken met vrienden.