Hotel boeken Rhodos

Bij het boeken van een hotel of appartement op Rhodos is het verstandig als u rekening houdt met een aantal belangrijke zaken.

Aandachtspunten Rhodos

Aan de westkant van Rhodos staat altijd veel wind en is er een ruige zee. Aan de oostkant staat er weinig wind en is de zee rustig. In juli en augustus is het daarom zeer aan te raden om een hotel aan de westkant van Rhodos te boeken, omdat de wind dan zeer aangenaam is in de hitte. In de wat koudere maanden is het echter verstandiger om aan de oostkant van het eiland een hotel te boeken, vooral omdat het anders ‘s avonds wat kan afkoelen.

Als u verder graag aan windsurfen doet, kunt u goed terecht aan de westkust van Rhodos. Omdat er daar een ruige zee is met veel wind zijn de condities daar optimaal voor het surfen.

Hotel boeken Rhodos

U doet er verstandig aan om diverse sites af te zoeken naar recensies over de hotels. Zo kunt u op Zoover.nl lezen wat andere vakantiegangers van het hotel vonden. Doe dit altijd. Zo voorkomt u Alberto Stegeman-achtige taferelen met hotels from hell. De foto’s kunnen namelijk bedrieglijk zijn.

Verder zijn er vergelijkingssites die u kunt gebruiken (bv Zoover.nl of Tsjingo.nl) waarbij u eenvoudig op de laagste prijs kan zoeken.

Tenslotte doet u er ook goed aan om te controleren of de reisorganisatie is aangesloten bij het SGR (stichting garantiefonds reisgelden). Dit kunt u zien aan het logo dat op een site is weergegeven, maar controleer ook altijd op de website van de SGR zelf of de reisaanbieder hier tussen staat. Het logo is namelijk snel genoeg gekopieerd. Mocht de reisaanbieder onverhoopt failliet gaan vóór u op vakantie bent gegaan, dan kunt u voor uw geld altijd nog aankloppen bij het SGR.